Här kommer en fin öring på 5,25kg tagen i Sandträsk.

I Söndags var det bra Öringsfiske i Sandträsk. Störta på 3,12 minsta på 2

img_1994

img_2001

img_2003

IMG_7853

1,3 kg röding. Även en 1,1kgs kom upp den dagen…

 

Det nappade på bra i Lördags! Här kommer en av helgens fångster

IMG_7810

 

Vill ni se lite från fisket är det bara att kika in på http://youtu.be/wSvi5IXmRrU får be om ursäkt för språket och det dåliga ljudet.

I lördags kom en fin röding upp med vikten 1300 gram. Fisken tog på en Hektor Gloog wobbler.

IMG_7679

Åter igen är det Team Nonstop som varit ute på Sandträsket och fiskat med gott resultat. Totalt ett 20 tal ädelfiskar var av några finare

bild

Två från Team Nonstop var och fiskade nu i helgen. Dom fick upp en stridbar röding på 1250 gram.

Ni kan läsa mer på http://www.teamnonstop.com/?p=2666

IMG_2216

Det varma vädret dom senaste dagarna har gjort att rödingen nu befinner sig lite djupare i det kallare vattnet. För dig som vill fiska abborre är det ett ypperligt tillfälle att fånga stor abborre.

Det kommer att vara ostabilt väder dom närmsta dagarna. Hur detta påverkar fisket brukar oftast vara negativt.


Det är kanske inte så jätte många som fiskar på detta sätt nu för tiden, men det är ruskigt effektivt på just ädelfisk. Vissa sjöar runt om i landet har dom till och med förbjudit denna teknik då den är för effektiv. 

Vad är då bombarda-fiske då? Jo, det går ut på så vis att du har ett flöte som sakta sjunker eller precis flyter beroende på vad du väljer för modell. Dessa flöten finns även i olika kastvikter så dom går att fiska på stort sett alla typer av fisk eller förutsättning. Det är enkelt att knyta, du kan fiska allt från röding till gädda med dessa flöten. Principen är den samma på alla arter, man får bara anpassa taffsen och betet efter vad för art du är ute efter. Går lika  bra att stoppa dit en krok med mask eller en stor fet fluga.

Det är ungefär så här du knyter upp ett bombarda, detta är då ett exempel på att fiska efter öring/harr. Det finns flera modeller av bombarda, allt från klara till modeller som likanar vanliga flöten. Bara fråga i din fiskebutik vad dom rekommenderar så får du säkert ett bra flöte som passar dig.

Att fiska med dessa flöten är bus enkelt. Du kan fiska hem det sakta med lite vevstopp eller små knyck. När du gör små knyck så får du en effektiv  gång på din flugan/masken. Det röra sig riktigt förföriskt i vattnet. Nästan omöjligt att misslyckas med dessa flöten. Sen att man kan komma ut riktigt långt och man har bra precision gör inte saken sämre! Kan varmt rekommendera denna typ av fiske till den novise eller erfarna fiskaren. Anpassa sen spöt och fisket efter vad för fisk du är ute efter så får du riktigt härliga bataljer!

Skit fiske!